FRILAND GÅRD
 

 

 
 
HJEM
 
FRILAND GÅRD
Om gården
Rondane mandel

Bilder


 

FRILAND FISKEOMRÅDE
Om fiskeområdet
Fiskeregler
Fluefiskekurs
Guidet fiske
Fluer
Bilder
Blogg - fiske.friland.info

 
 
Her finner du oss
Kontakt oss
 
 
 

RONDANE MANDEL

Mandelpoteten har fått navnet sitt på grunn av formen, og er viden kjent for sin gode smak. Selve potetkjøttet er sterkt gult og pynter godt på enhver tallerken.
Mandelpoteten er en sart art. Den krever en god ballanse mellom temperatur og fuktighet i vekstperioden. Avlingen er noe mindre enn for andre arter, noe som reflekteres i den litt høyere prisen.
Mandelpotetene har et høyt tørrstoffinnhold, noe som betyr at de må kokes på en annen måte enn andre poteter for at de ikke skal sprekke. Vårt råd er at de kokes med skallet på. Legg potetene opp i kokende vann og la det koke i 5 minutter. Ta kjelen av platen og la potetene trekke i 7 til 8 minutter. Slå vannet av, og mandelpotetene er ferdig til servering.

RONDANE MANDEL er mandelpoteter dyrket på elvesletter langs Glomma i Stor-Elvdal kommune, og leveres i fire sorteringer.

Gourmet er den beste kvaliteten med en størrelse under 50 gram. Sorteringen egner seg godt til steking i både ovn og panne. Pensle gourmetpotene med olje og krydre lett før steking.

Bakemandel er en sortering med vekt på 150 gram og oppover. Sorteringen passer perfekt til baking og grilling i folie. Husk å lage snitt i poteten før den settes til baking.

30-100 og 70-150 gram er sorteringer som regnes som standard varianter.

 
Til toppen   Til toppen

Kopiering av materiale fra Friland for bruk annet sted er ikke tillatt uten avtale | © Solan Renolen